GESA encarregada de la redacció del projecte executiu per la rehabilitació de la canonada que va des del dipòsit de Vilanova a l’ETAP d’Empuriabrava.
Des de la captació d’aigües superficials de Vilanova de la Muga fins el punt de trobada amb la canonada preexistent del Rec del Molí, procedent del nucli urbà de Castelló d’Empúries, discorre una conducció enterrada DN900 de PRFV, d’una longitud total de 5,93 km. El material del tub canvia a acer a l’interior de les arquetes.
Amb el temps s’ha pogut comprovar que la corrosió dels cargols de les unions tipus abraçadora provoca el mal estat de les mateixes. En ocasions, la pèrdua d’estanquitat de la junta afavoreix l’aparició d’un doll a pressió a l’interior del tub que origina erosió aigües avall de la unió. Aquestes erosions es manifesten en forma d’orifici o de tall longitudinal en el sentit de la canonada. L’abraçadora acaba cedint i permetent la fuita d’aigua a l’exterior.
A la vista del reduït nombre de ventoses i de les distàncies existents entre elles, es proposa millorar el funcionament, deixar la canonada en unes adequades condicions de funcionament hidràulic i l’explotació de la conducció amb la instal·lació dels següents equipaments:
- Ventoses trifuncionals.
- Seccionadors.
- Seccionadors de la sala de Claus.
- Substitució del tram Sant Joan Ses Closes.
- Condicionament d’arquetes.
- Actuacions de millora i tramificació de la canonada.