L’Ajuntament de Sant Lluis ha encarregat a l’Enginyeria Gesa la redacció del projecte de reurbanització i reordenació dels carrers del casc antic del nucli urbà de Sant Lluís, per tal de realitzar una nova distribució de la viabilitat, atorgant més qualitat al casc antic del nucli, considerat com a eix vertebrador del casc urbà, eix de comunicació, suport de botigues i comerços i centre de les festes patronals.
El projecte de reordenació urbana del carrer Sant Lluís (Es Cós) va ser una actuació llargament esperada i desitjada durant anys. Des dels orígens del poble de Sant Lluís, aquest carrer ha estat l’eix vertebrador del casc urbà, carretera general, suport de botigues i comerços i centre de les festes patronals.
Les actuacions de millora dels carrers esdevenen necessàries per millorar l’accessibilitat, per donar un nou enfocament global d’una nova manera d’utilització de l’espai urbà, i en concret de l’espai públic viari en coherència amb una nova manera d’establir usos i activitats, de manera que es faci efectiva una nova manera de connexió dels eixos principals del municipi, donant prioritat al vianant i a formes de mobilitat no motoritzada en consonància amb les obres ja executades o en fase de licitació.
Els objectius d’aquest projecte són:
- Reducció i pacificació del trànsit i de l’espai urbà.
- Apostar per un model de ciutat saludable, humanitzada i més resilient després de la pandèmia de la Covid-19.
- El projecte preveurà els recorreguts de vianants (tenint en compte els recorreguts més habituals d’acord amb els pols d’interès, com les escoles, poliesportiu, biblioteca, el comerç proper, etc.) i preveient la seva accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda.
- Preveurà també el recorregut independitzat o conjunt amb vianants i usuaris de bicicletes així com l’aparcament de les mateixes.
- Reordenació del trànsit rodat, establint les direccions adequades per a una correcta mobilitat d’acord amb la resta de viari adjacent, i estudiarà també aquest d’acord amb les diferents situacions que es poden donar amb els horaris de funcionament dels diferents equipaments.
- Millora de serveis (pèrdues d’aigua, sistema separatiu de recollida d’aigües, soterrament de cablejat, implantació de sistemes urbans de drenatge sostenible, etc.).
- Funció social, tenint un efecte directe sobre la dinamització comercial i econòmica, cohesió i integració social. Donant resposta a la continuació de la pacificació dels eixos principals de comunicació i dels camins escolars saludables i més segurs així com un entorn menys contaminat tant ambiental com acústica.